2017. február 25., szombat

Kedves diákok, pedagógusok, érdeklődők!

Az Iskola a Dombon Egyesület (IDE) olyan típusú diákvetélkedőket szervez általános iskolások számára, melyekből nincs túl sok Marosvásárhelyen. Ez a vetélkedő elsősorban művészettörténeti jellegű, de lehetőséget kínál a német nyelv gyakorlására is. Az anyag egy része német nyelven is megtalálható itt, a versenyen pedig egyes kérdések németül lesznek feltéve, és a válaszokat is németül kell majd megadni.

Vetélkedőnk anyagát a hatodikos történelem tananyagához igazítottuk, és mivel május első felében szeretnénk megszervezni, ezért inkább a  gótika és a kora reneszánsz időszakával foglalkozunk.

Áprilisban a Keresztény művészet - IDE vetélkedő Facebook csoportban hetente kétszer, este nyolc órától rövid vetélkedő lesz.

https://www.facebook.com/groups/257489194697650/?fref=ts


A vetélkedő szervezői, Portik Kinga némettanárnő valamint Neagu Katalin és Kerekes Szilárd történelemtanárok, szeretettel várják jelentkezésüket. Írjanak nekünk levelet az egyesület Facebook oldalán, vagy az iskoladombon@yahoo.com e-mail címen.



Eddigi tevékenységünk

Egyesületünk 2015 elején jött létre, mint a kövesdombi általános iskola magyar tagozatának egyesülete Horváth-Kovács Ádám, volt némettanár, kétnyelvűségért harcoló civil aktivista, kezdeményezésére. Alapító tagjai még: Dávid Erika biológiatanárnő és Kerekes Szilárd történelemtanár.

Főleg a kövesdombi diákok számára szerveztünk vetélkedőket. De volt  olyan versenyünk, melyen több iskola tanulói vettek részt (Építészek a dualizmus korából, Reneszánsz festők, Az Osztrák-Magyar Monarchia és öröksége, Komor Marcell és Jakab Dezső építészete, Marosvásárhely képeslapokon). Ezen vetélkedők szervezésben a következő történelemtanárokkal működtünk együtt: Barabás Kinga, Héjja Kinga, Högyes Katalin, Kántor István, Neagu Katalin, Oltyán Csaba. Helyszíneink a 7-es számú Általános Iskola, a kövesdombi unitárius templom, a Katolikus Líceum és a Református Líceum voltak.

Két vetélkedőnket a magyar kormány által működtetett Bethlen Gábor Alap (BGA), egyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által fenntarott Communitas Alapítvány támogatta.